Oyunlar fizikselden dijitale dönüştü

Gerçek yaşam ve gerçek para oyun endüstrisinin en büyük şirketlerinden bwin.com yöneticisi Norbert Teufelberger, eskiden fiziksel olarak icra ettiğimiz oyunların artık dijitale döndüğünün altını çizdi.

Spor müsabakaları, gerçek parayla oynanan oyunlar ve rekabetin olduğu tüm eğlence araçlarının dijital ortamda hep var olduğunu belirten Teufelbelger, ‘Fakat artık önemli olan, bu tür oyunların çevrimiçi ve sosyal medya ile entegrasyonu’ ifadesini kullandı. Teufelberger ayrıca, oyun endüstrisinin şu anda sosyal medya ve dijital reklamcılık için tam anlamıyla evrim geçirmediğini söyledi.

Bu alanda çevrimiçi ödemenin kolay olması gerekliliğinin önemini belirten Teufelberger, şu anda Facebook credits, mobil ve bilgisayar aracılığıyla ödemelerinin gerçekleştiğini ifade etti.

Sektörde 2000 yılında 7.5 milyar dolar, 2010 yılında 14 milyar dolar çevrimiçi harcama olduğunu söyleyen Teufelberger, bu artışın süreceğini belirtti.

Dünyada bu artış görülürken oyun endüstrisinde en çok artış yaşayan ülke olan Türkiye’nin önemini vurguladı. Konuşmasının sonunda indirilebilen oyunların eskisi kadar tercih edilmediğine de değinen Norbert, tüm pazarın yaklaşık olarak yüzde 80’inin 4 ya da 5 büyük oyun firmasının elinde olmasının da dezavantaj olduğunu vurguladı.


Bir yanıt yazın

Connect with: