Nvidia Tegra 3 ile performans 5 kat artıyor.

Nvidia, piyasaya sürdüğü yeni canavarla 5 kat daha fazla hız vaat ediyor. İşte yeni Tegra 3!

Nvidia her ne kadar GPU’larıyla bilinse de firma yavaş yavaş mobil alandaki ağırlığını artırıyor. Halihazırda çoğu cep telefonu ve tablet bilgisayara Tegra 2 işlemcisi ile güç veren firma, yeni Tegra 3 ile bu alanda daha fazla söz sahibi olmak istiyor.

Nvidia’nın iddiasına göre yeni Tegra 3 sistemi, barındırdığı dört çekirdek ile Tegra 2’ye göre beş kat daha fazla performans vaat ediyor. ARM Cortex A9 mimarisi üzerine temellendirilmiş Tegra 3 ile grafik performansı da üç kart artıyor. Sistemin içerisinde yer alan 12 çekirdekli GeForce GPU’su bu grafik işlemlerinden sorumlu olacak. Dahili HD video çözücü, HDMI desteği ve SATA II kontrolcüsü de yonganın diğer özellikleri arasında.

Tüm bunlar, güç konusunda sömürücü bir sistem imajı oluştursa da Nvidia tam tersi bir tablo ile çıkıyor karşımıza. Zira Tegra 3, %61 daha düşük güç tüketimi ile 12 saat kesintisiz video oynatabiliyor. Nvidia’nın patent başvurusunda bulunduğu vSMP teknolojisi ile pasif çekirdekleri kapatarak ulaştığı bu yüksek güç tasarruf sisteminde tek çekirdeğin hızı artırılıyor. Dört çekirdeğin tamamının da kapatılabildiği Tegra 3’te bir çekirdek daha yer alıyor. Sadece 500 Mhz hızında çalışan bu çekirdek arka plan uygulamalarına devredilebiliyor. Böylece pil ömrü daha da artırılabiliyor.

Tegra 3 ile birlikte gelecek ilk tablet ise Asus Eee Pad Transformer Prime olacak ve 32 GB’lık sürümünün fiyatı 499$ olacak.


Bir yanıt yazın

Connect with: