İnternet’te hertürlü kişisel bilgi elde edilebiliyor !!!

sibersavas

ABD ve İngiliz istihbaratı, internetteki her türlü kişisel bilgiyi elde etmeyi başarmış.

Süper bilgisayarlar, teknik hileler, gizli şifreler veya mahkeme kararlarının hepsi boşuna. ABD ve İngiliz istihbaratı, internetteki her türlü gizli kişisel bilgiyi elde etmeyi başarmış.

Amerikan New York Times ve İngiliz The Guardian gazeteleri, Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski uzmanı Edward Snowden tarafından sızdırılan belgelerle ilgili yeni bilgileri yazdı. Buna göre İngiliz ve Amerikan istihbaratı, bizim koruduğumuzu düşündüğümüz her türlü kişisel bilgiye erişmeyi başardı.

İki gazetede yer alan analizlerde NSA belgelerinin; kişisel bilgilerin, banka ve tıbbi kayıtların güvende olduğu yönünde şirketler tarafından verilen sözlerin de geçersiz olduğunu gösterdiği ifade edildi.

NSA BUNU NASIL YAPIYOR?
NSA kişisel bilgilere ulaşmak için bazı programlar kullandığı gibi aynı zamanda teknoloji şirketleri ve internet servis sağlayıcılarla işbirliği de yapıyor. Hatta bu gizli ortaklıklar, şifreleme yazılımı alanında da gelişmeler yaşanmasına da neden oldu

Gazetede yer alan bilgilere göre NSA’in şifreleme teknolojilerine karşı geliştirdiği 10 yıllık programı 2010’da bir atılım gerçekleştirdi. Bir diğer bilgi de NSA’in diğer harcamalarının yanı sıra teknoloki şirketlerinin ürünleriyle birlikte “gizlice etiketleme” yapan bir program için yılda 250 milyon dolar harcadı. İki gazete, NSA’in ayapabileceklerinin de son derece gizli tutulduğu, uzmanların “Kaynaklar veya yöntemler hakkında soru sormaması veya spekülasyon yapmaması” konusunda uyarıldığını yazdı.


Bir yanıt yazın

Connect with: