İddimı gerçekmi ?

Apple, adeta dalga konusu olan Harita uygulamasının acısını, bu radikal kararla mı unutturacak?

Hollandalı analist Hans Slob’a göre Apple yakın zamanda GPS ve harita şirketi TomTom’u bünyesine katabilir. Slob, Apple’ın hayal kırıklığı yaratan Maps uygulamasını telafi etmek için TomTom’u satın almasına yüzde 30 şans tanıyor ve ekliyor: “TomTom Apple’ın parasına; Apple ise TomTom’un bilgisine ihtiyaç duyuyor.”

Apple, cihazlarında Google Maps’e yer vermemek için bu yılın başlarında iOS 6’ya kendi geliştirdiği “Haritalar”uygulamasını getirmiş ancak uygulama büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Kullanıcıları tarafından eleştiri yağmuruna tutulan Apple daha sonra bir özür metni yayımlayarak uygulamayı önümüzdeki aylarda geliştireceğini belirtmişti.

Dolayısıyla Apple’ın bu “eksikliğini” TomTom’la gidermek istemesi hiç de mantıksız görünmüyor. Zira TomTom; Waze, Yelp ve NASA gibi kuruluşlar için harita verileri sağlayan şirketlerin başında geliyor.

Ancak Slob’un iddiaları sadece cesur bir tahminden mi ibaret yoksa analistin Apple’ın planlarına dair bilgisi mi var, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.


Bir yanıt yazın

Connect with: