Google’dan sert açıklama

Google, Blogger’ı yasaklatan Digiturk ile ilgili çok sert bir açıklama yaptı.

Geçtiğimiz güne damgasını vuran haberlerden biri, hiç kuşkusuz, Blogger’a erişimin yasaklanmasıydı. Digiturk tarafından, Süper Lig maçlarını izinsiz yayınlayan bazı blog sahipleri nedeniyle aldırtılan bu yasaklama kararı için Digiturk, Google’ı suçlamış ve internet devinin ilgili sayfaları kapatmadıklarını, bu yüzden hukuksal sürece girdiklerini duyurmuştu.

Ancak biraz önce haber merkezimize ulaşan bir açıklama, kafaları karıştıracak cinsten. Google tarafından yapılan resmi açıklamada söylenenler, Digiturk’ün açıklaması ile pek örtüşmüyor. Kısaca özetlemek gerekirse Google, Digiturk’ün Blogger için aldırttığı kararı eleştiriyor ve şirketin, ilgili sayfalar konusunda kendilerine herhangi bir başvurusu olmadığını ima ediyor.

“Google olarak telif hakkı ihlali iddialarını çok ciddiye alıyor ve telif ihlali konusunda elimize geçerli bir yasal uyarı ulaşan içerikleri hızlı bir şekilde Blogger’dan kaldırıyoruz. Blogger’a yüklenmiş içerikler ile ilgili telif ihlali sozkonusu olduğunda, içerik sahipleri internet uzerinden gerekli uyarıyı kolaylıkla yapabilmekte ve süreç etkin olarak işlemektedir.

Tüm içerik sahiplerini, Blogger hizmetine erişimin engellenmesi konusunda girişimde bulunmaktansa, bu süreci kullanmaları yönünde teşvik ediyoruz. Bu şekilde, biz söz konusu şikayetle ilgilenirken Türkiye’deki kullanıcılar Blogger’dan sorunsuz bir şekilde yararlanmaya devam edebilir. İlgili politikamıza ilişkin ayrıntılarahttp://www.google.com/blogger_dmca.html. adresinden ulaşılabilmektedir.”

 


Bir yanıt yazın

Connect with: