Google 11 milyon siteyi sildi

Spam yarattığı ve dolandırıcılıkta kullanıldığı gerekçesiyle co.cc uzantılı milyonlarca alan adı arama motorundan çıkarıldı.

Google, spam yarattıkları gerekçesiyle co.cc uzantılı 11 milyondan fazla internet sitesi ve alt alan adını arama sonuçlarından çıkardı.

The Register’ın aktardıklarına göre, Koreli bir firmanın sahip olduğu co.cc, Google tarafından ‘freehost’ yani kullanıcıların ücretsiz internet sitesi açmalarını sağlayan bir ‘alt domain’ olarak sınıflandırılıyor.

Google’ın kötü yazılımlara, başka bir deyişle ‘çöp siteler’e karşı oluşturduğu takımın bir üyesi olan Oliver Fisher, yaptığı açıklamada kullanıcılarının internet güvenliğini sağlamak amacıyla ‘çöp site’ olarak nitelendirilen co.cc uzantısını artık arama sayfalarında listelemeyeceklerini söyledi.

Yine The Register’ın haberine göre, co.cc ve onunla kurulan internet sitelerinin neden olduğu e-dolandırıcılık olayları, diğer domain’ler ile karşılaştırıldığında, iki kat daha fazla. Ayrıca, co.cc’nin sahibi firma tam olarak 11,383,746 domain’inin olduğunu bildirdi.

Search Land Engine’in açıklamasına göre ise, Google bundan önce de bir ‘çöp site’ temizliği yapmış ve spam olduğu gerekçesiyle Polonyalı bir ‘freehost’u da engellemişti.

Yapılan spam temizliği esnasında çalışanlarının porno sitelerini de tek tek ayıklamak zorunda kalması hakkında oldukça dikkatli davranan Google, bahsedilen uzantıların arama sonuçlarından kaldırılması ile ilgili çalışmalarını yürütmekte.


Bir yanıt yazın

Connect with: