Global Fişleme Nasıl yapılır ?

Tüm dünyadaki insanların hepsini yada %80 gibi oranını nasıl fişlersiniz ? Hemde bunu kendilerinin yapmasını nasıl sağlarsınız. Onlar hakkındaki bütün bilgileri hayatlarını ne iş yaptıklarını nasıl yaşadıklarını aile bağlarını neleri sevdiklerini nerelere gittiklerini kimlerle arkadaş olduklarını arkadaşlarının neleri sevdiklerini sistemlerine kayıtlı olmasa bile nerede olduklarını ne yaptıklarını hatta şimdi ne dediklerini tek bir veri tabanına ülke ülke sınıf sınıf nasıl toplarsınız ? Evet bunun için bir devlet kurumu olmaya gerek yok. Böyle bişey için birinin sizi zorlamasınada gerek yok.

Evet tüm bu verilerin nasıl toplanabileceğini söyleyeyim sosyal medya denilen global bir ağ ile :) bazıların gülebilir hadi ordan diyebilir ? ama araştırırsanız bu alanlara insanların bu yerlere çok rahatlıkla bilgilerini girip paylaşıyorlar. Bunların en büyük örneği Facebook şu an ki kullanıcı sayısı 800 milyonun üzerinde bu neredeyse dünya nüfusunun %70 – 80 i demek ki bu sisitemdeki tüm insanların dilleri ülkeleri dinleri ırkları cinsiyetleri arkadaşları sevdikleri resimleri herşey mevcut. forsquare ise şu an nerde olduğunuzu telefonunuz aracılığı ile sürekli kaydetmekte twitter şu an ne düşündüğünüzü ne dediğinizi kaydetmekte…

Yani dünyadaki tüm insanları fişlemekmi istiyorsunuz ? Sosyal bir medya sitesi kuruyorsunuz bu siteyi heryere yayıyorsunuz onun güvenli olduğuna insanları inandırıyorsunuz hepsi bu ?

Sevgiyle kalın :)


Bir yanıt yazın

Connect with: