Facebook’un yeni mesajlaşma sistemi

Facebook, şimdi de “kendi kendini yok eden” bir şeyler üzerinde çalışıyor olabilir!

Facebook, söylentilere göre mesajlarınızı cihazınız üzerine kaydetmeyen, onları belirli bir süre sonra otomatik olarak silen yeni bir sohbet uygulaması üzerinde çalışıyor.

Yeni sohbet uygulamasının aktarılan mesajları, fotoğrafları ve videoları bir süre sonra sildiği ve erişilmez hale getirdiği söyleniyor. AllThingsD’nin raporuna göre uygulama, 2012 bitmeden önce hizmete sunulabilir.

Yeni uygulama, aynı “Messenger” ve “Camera” uygulamaları gibi cihazınızda ayrı bir simge olarak görünecek. Geçen sene popüler hale gelen Snapchat, herhangi bir arkadaşınıza örneğin bir fotoğraf gönderirken, bu fotoğrafınne kadar süre görüntülenebileceğini seçmenize (örneğin saniye veya dakika cinsinden) izin veriyordu. Belirlediğiniz süre dolduğunda fotoğraf, alıcının cihazından ve sunuculardan siliniyordu. Facebook’un yeni işlevinin de bu şekide çalışacağı düşünülüyor.

Yeni uygulama, Facebook’ta gizlilik konusunda kendini rahat hissetmeyen kullanıcılara güvenli bir sohbet platformu sağlayacak gibi görünüyor. Tabi, tüm bu söylentilerin doğru çıkması halinde.

Kaynak : chip.com.tr


Bir yanıt yazın

Connect with: