Facebook ‘panik’ tuşundan vazgeçti

Sosyal ve toplumsal paylaşım sitesi Facebook, çocuk tacizcilerinin ihbar edilmesi için ana sayfasına koymayı düşündüğü “panik tuşu”nu eklemeyeceğini, bunun yerine varolan sistemi geliştireceğini bildirdi.

Facebook yetkilileri, İngiltere’den erişimler için geçerli olacak uygulamada, ihbar sayfalarına Çocuk İstismarı ve Online Esirgeme (CEOP) adlı merkez dahil bu konuda faaliyet gösteren kuruluşların linklerinin konacağını belirttiler.

CEOP Direktörü Peter Chapman ise sitenin her sayfasında bir erişim düğmesi olması gerektiğini kaydetti.

Peter Chapman adlı cinsel saldırganın Facebook üzerinden tanıştığı 17 yaşındaki Ashleigh Hall’u öldürmekten hüküm giymesi, sosyalleşme sitesine “panik tuşu” eklenmesi çağrılarını başlatmıştı.

Facebook yetkilileri daha önce yaptıkları açıklamada, İngiltere’den erişimler için, çocukların korunması, çocuk tacizlerine karşı acil polis yardımı sağlanması amacıyla, “panik tuşu” eklenmesinin planlandığını bildirmişlerdi.

İngiliz çocuk esirgeme temsilcileri ve hükümetin bu amaçla Facebook nezdinde yaptıkları girişimler üzerine İçişleri Bakanı Alan Johnson dün Facebook yetkilileriyle bir araya gelmişti.

İngiliz hükümetinin Facebook ile yaptığı görüşmelerin devam edeceği bildirildi.

Kaynak: ntvmsnbc.com


Bir yanıt yazın

Connect with: