En iyi 5 Facebook oyunu!

Milyonlarca Facebook kullanıcısı bu oyunları oynuyor.

Facebook’ta en çok oynanan 5 oyunu sizler için biraraya getirdik.

FarmVille

Aylık yaklaşık 37 milyon kullanıcısı bulunan bu oyunda, bir çiftçiyi kontrol ediyorsunuz. Karakterinizi oluşturduktan sonra kısıtlı imkanlarla tarla sürüyor, ekin yetiştiriyor ve yetiştirdiklerinizi de satarak daha büyük işlere adım atmak için çabalıyorsunuz. Seviye atladıkça hem ekim alanınızı artırabiliyor, hem kullanabileceğiniz teknolojileri geliştirebiliyor, hem de böylelikle daha fazla para kazanabiliyorsunuz. Yaptığınız faaliyetleri, arkadaş listenizdeki diğer oyuncularla da paylaşarak karlı anlaşmalar gerçekleştirebiliyorsunuz. FarmVille, 24 saat yaşayan bir oyun olduğu için, her şey gerçek zamanlı olarak işliyor ve bu da oyuncuya “takip etme” zorunluluğu getiriyor. Örneğin bir bitkiyi ektiniz ve 3 saat sonra hasat edilmesi gerekiyorsa, bunu yapmalısınız. Aksi takdirde o bitki çürüyor ve maddi olarak da zarar etmiş oluyorsunuz.

https://www.facebook.com/FarmVille

Island Paradise

Aylık 730 binden fazla kullanıcısı bulunuyor. Temel olarak FarmVille ile benzeştiği söylenebilir, ancak tabii ki farklı bir oyun. Issız bir adaya düşseniz, nasıl hayatta kalırdınız? Ne yapardınız? Kurtulmak mı isterdiniz, yoksa burada yeni bir hayata başlamak mı isterdiniz? Island Paradise’a ilk başladığımızda, hiçbir şeyimiz olmayan, aç biriyiz. Zaman içinde çalışarak, ekin ekerek, balıkçılık yaparak ve hayvancılıkla uğraşarak bu ıssız adayı kendi krallığımız haline getiriyoruz. Çok fazla gelişim gösterirseniz, hem kullanabileceğiniz araçlar, hem sahip olabileceğiniz hayvanlar, hem de üzerinde bulunduğunuz ada parçası bile değişiklikler gösteriyor.

http://apps.facebook.com/myownisland/?st=6&ref=ts

The Smurfs (Şirinler)

Şirinler, çizgi film dünyasından sonra bir süre önce de beyazperdeye adım atmış, ancak pek de beğenilmemişti. Ubisoft’un yapımcılığında şimdilerde de bir Facebook oyunu olarak faaliyet gösteriyor. Oyunda, tanıdığımız hiçbir Şirin karakterini kontrol etmiyoruz, köye gelen yeni bir Şirin’iz. Tanıdığımız tüm Şirinler de bize görev veriyor, yardımcı oluyor. Biz de görev yaptıkça daha kıdemli bir hale geliyor, hem köydeki evimizi genişletebiliyor, hem de Şirinler arasında saygın bir yere gelebiliyoruz. Şirinler’in aylık 9 buçuk milyondan fazla kullanıcısı var.

http://apps.facebook.com/thesmurfsco/?ref=ts

Mafia Wars

Aylık yaklaşık 18 milyon aktif kullanıcısı bulunan bir oyunda, tehlikeli yer altı hesaplaşmalarına tanıklık ediyor, bu zor dünyada hayatta kalarak kendinizi güçlendirmeye çalışıyorsunuz. Verilen görevleri bir bir yerine getirmeli, sağlam müttefikler bulmalı ve düşmanlarınıza karşı her zaman emin adımlarla hareket etmelisiniz. Aksi halde Mafia maceranız pek de başarılı olmayacaktır. Bu oyunun şu an ikincisi de geliştiriliyor.

https://www.facebook.com/MafiaWarsFans?ref=ts

The Sims Social

Aylık 61 milyondan fazla kullanıcıya sahip, son dönemin en popüler Facebook oyunu! Maxis’in geliştirdiği yaşam simülasyonu serisi The Sims’in Facebook’taki ilk üyesi olan bu yapımda, önce bir karakter oluşturuyor, ardından inşa ettiğiniz evinizde hayata başlıyorsunuz. Bu aşamadan sonra kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Yeni bir iş bulmalı, komşularınızla ilişkilerinizi geliştirmeli, daha büyük bir eve taşınmalı ve aile kurarak mutluluğu yakalamalısınız.

https://www.facebook.com/TheSimsSocial


Bir yanıt yazın

Connect with: