Cep telefonun karanlık yüzü!

“Cep telefonları olmasaydı ne yapardık” deyip duruyoruz ama bu arada bakın neleri unutuyoruz…
Bir akademik diploması bulunmayan Katie Haggerty önemli bir deney yaptı ve yazısı Uluslararası Orman Araştırma Dergisi’nde yayınlandı.

İlk olarak sardunyalarının büyümesinin durduğunu fark eden Haggerty, bu olayı cep telefonu sinyalleri ilişkilendirdi ve sardunyalarını radyo frekanslarının geçemediği Faraday kafesine yerleştirdi. Düşüncesi doğru çıkan Haggerty’nin sardunyaları kafesin içinde oldukça hızlı büyüyordu.

Daha sonra küçük kavak ağaçlarıyla aynı deneyi yapan Haggerty, bu sefer bir grubu kafese koyarken diğer bir grup ağacı dışarıda bıraktı. Birkaç ay sonunda gruplar arasındaki fark ise büyüktü; korunan grup %60 daha fazla yaprak üretti ve %74 daha uzun dallara sahip oldu.

Hindistan’daki bir üniversitenin yaptığı deneye göre ise radyo dalgalarından etkilenen tek canlılar ağaçlar değil. Yapılan bu deneyde ise arı kovanlarının içine günde yalnızca bir buçuk saat çalıştırılan cep telefonu yerleştirildi. Üç ay sonra kraliçe arının çok daha az yumurta ürettiği ve arı sayısında büyük düşüş olduğu ortaya çıktı.


Bir yanıt yazın

Connect with: