Bir dönemin efsane oyunları geri döndü!

Leisure Suit Larry, Police Quest ve birçok klasik oyun geri döndü. Ama bu kez PC’nize değil…

Uygulama zenginliğiyle göz dolduran Apple, iPad için hali hazırda bulunanlara bir yenisini daha ekledi.

Sarien.net’i de bağlantılarına dahil eden Apple, kullanıcılarına bam başka bir dünyanın daha kapılarını açtı. Sarien.net; Martin Kool tarafından tasarlanmış ve klasik Siearra adventure oyunlarını web browser’ımız üzerinden online bir şekilde oynamamızı sağlayan bir site.

Özellikle oyun meraklılarının fazlasyılda ilgisini çekecek bu oluşum için; ipad.sarien.net adresine girmemiz yetiyor. Sitede karşımıza çıkan büyük oyun arşiviyse şimdiden ağız sulandıracak cinste. King’s Quest, Leisure Suit Larry, Police Quest, Space Quest bu isimlerden sadece bazılarını oluşturuyorlar. Oyunlar online olduğu için hiç zaman kaybetmeden eklenen multiplayer özelliğiyse, biz kullanıcıları cezbeden bir başka yapı olarak karşımıza çıkıyor.

Aslen “Text-base” yani bolca yazı üzerinde çalışan bu oyunları oynayabilmek için özel bir arabirim geliştirilmiş. iPad için özel olarak geliştirilen bu sistemde direk olarak dokunmatik tuşları kullanıyoruz. Genel hatlarıyla çıkan komutları takip ettiğimiz bu yapı, oyunları birazcık kolaylaştırıyor ama yine de görmezden gelmemizi engelleyemiyor.

Yapılan son açıklamaya göreyse, yeni bir achievement sistemi çoktan bu oyunlara dahil olmak üzere yola çıktı bile.


Bir yanıt yazın

Connect with: