Twitter’ın halka arzı gerçekleşti.

twitterborsa

Hisse başına fiyatı 26 dolar olarak belirlenen Twitter New York Borsası açılışında 45,10 dolardan işlem görmeye başladı, değeri 25 milyar dolara çıktı.

Mikroblog sitesi Twitter’ın beklenen halka arzı hızlı başladı. New York Borsası’nda işlem görmeden önce hisse başına fiyatı 26 dolar olarak belirlenen Twitter baş döndürücü bir hızla borsaya giriş yaptı. Twitter hisseleri New York Borsası açılışında 45.10 dolardan işlem görmeye başladı. Böylece Twitter’ın açılıştaki piyasa değeri 25 milyar dolara çıktı.

FİYATI 26 DOLARDI, 50 DOLARI GÖRDÜ

Twitter hisselerine bu fiyattan ilgi büyük oldu. Kısa süre sonra 50 dolara çıkan Twitter hisseleri böylece ilk gününde yüzde 90 değer artışını gördü. Twitter hisseleri daha sonra 45-46 dolar arasında dengelendi. Saatler için 44 milyon adet Twitter hissesi işlem gördü.

Twitter halka arzı internet sektöründe Facebook’un ardından ikinci büyük halka arz olarak dikkat çekti. Facebook hisseleri 38 dolar fiyattan borsaya girmişti. İlk gününde hisse başına 23 sent kazanç sağlayan Facebook hisseleri daha sonra ivmesini kaybetmişti. Ancak şirketin Temmuz ayı rakamlarında mobil reklam gelirlerin parlak olması Facebook’u tekrar hisse başına 50 dolar fiyatına getirmişti.

KAR ETMİYOR

Twitter’ın halka arzda ilk günkü hızlı performansını koruyup korumayacağı merakla bekleniyor. İlk gün yüzde 82 değer artışına ulaşan Twitter bazı analistleri etkilemiş durumda. Üye sayısı gittikçe artan Twitter’ın geleneksel medyanın ciddi rakibi olduğunu belirten analistler Twitter’ın değerinin daha da artacağını belirtiyor.

Ancak bazı uzmanlar bu halka arza şüpheyle yaklaşıyor. Bu uzmanlar Twitter’ın hala kar etmediğine dikkat çekiyor. Facebook halka açıldığında kar ettiğini belirten uzmanlar Twitter’ın kar etmeyen bir şirket olarak fiyatının şişmiş olabileceğini belirtiyor.


Bir yanıt yazın

Connect with: