Crysis 3 sınırları zorlayacak!

Yakın zamanda sistem ihtiyaçları açıklanan Crysis 3, konsollar üzerinde yıllardır sürdürdüğü savaşı kendince kazanmış gibi gözüküyor. Uzun süredir konsolların yeterli olmadığı dile getiren Crytek CEO’su Cevat Yerli, artık yeni jenerasyon konsolların üretilmek zorunda olduğunun altını defalarca çizmişti. Geçtiğimiz gün Videogamer isimli siteye verdiği bir röportajda ise, hali hazırda bulunan Xbox 360 ve Playstation 3 gibi konsolların tüm güçlerini kullandıklarını dile getirdi.

“Crysis 3 ile mevcut konsolların tüm gücünü kullandık. Tüm gücünü derken, kullanmadığımız yüzde birlik işlemci ve ekran kartı boşluğu bile bulunmuyor.” şeklinde yaptığı açıklamasında, Crysis 2 bile piyasaya çıktığı dönemde rakiplerine göre çok daha fazla güç isteyen bir yapımdı. “Crysis 3 piyasaya çıktığında, hiçbir konsol oyunu, onun grafik kalitesinin yanından bile geçemeyecek. Hatta halen birçok oyun Crysis 2’yi bile yakalayabilmiş değil.” dedi.

Microsoft ve Sony’nin piyasaya çıkması beklenen yeni konsolları hakkındaysa en çok sistem hafızası üzerinde durdu Yerli… “Hiçbir zaman yeterli kadar hafıza “memory” sahibi olmamız mümkün değil; zira bu barajı sürekli aşıyoruz. Önemli olan bu hafıza sistemini dengelemek” diyen Yerli, daha önce böyle bir dengeyi yakalayan konsol ile karşılaşmadığını da söylemekten geri kalmadı.

Xbox 360’ın da Playstation 3’ün de tamamen dengesiz hafıza sistemlerine sahip olduğunu iddia ettiği gibi şu sözleri de sarf etti; “Bu durumun en büyük sebebi, hafıza kısmının en pahalı parça olması. Keşke bu parçaları daha ucuza temin etmenin bir yolu olsaydı. Böylece çok daha farklı bir konumda gelişme kat ederdik.”


Bir yanıt yazın

Connect with: